Het verhaal van Leroy

Leroy Verhoeven, casemanager dementie, heeft zijn roeping gevonden in het bieden van kwaliteit van leven aan ouderen, zelfs in hun laatste dagen. Met een achtergrond in ergotherapie voelt hij zich thuis in de ouderenzorg, waar hij elke dag cliënten bezoekt om samen te kijken hoe hun kwaliteit van leven verbeterd kan worden.

Voor Leroy is voldoening te vinden in elk klein aspect dat hij kan regelen of  aanbieden. Wetende dat dit kleine gebaar een groot verschil kan maken voor de persoon met dementie en hun naasten. Het tekort aan zorg brengt soms de uitdaging met zich mee om dit helemaal naar wens te realiseren. Maar de dank van zijn cliënten blijft desondanks erg groot. 

“Je maakt echt het verschil in het leven van ouderen en hun familie door te luisteren naar het verhaal achter het verhaal, en door te begrijpen hoe het is om hun leeftijd te bereiken.” 

Er zijn genoeg mooie momenten die Leroy kan noemen, maar een specifiek moment dat hem heeft geraakt, is het samen verhuizen van een echtpaar. Door het inzetten van verschillende organisaties hoefden ze niet van elkaar gescheiden te worden en konden ze ook hun laatste tijd samenwonen. 

Leroy hoopt dat mensen beter begrijpen dat werken in de ouderenzorg heel dankbaar werk is en dat je met kleine dingen al een enorm verschil kunt maken. Voor mensen die overwegen om in de ouderenzorg te gaan werken, is zijn advies: “Geniet van de mogelijkheid om iets te betekenen voor een ander.”