Het verhaal van José

José Roverts werkt al meer dan 15 jaar met veel plezier in de ouderenzorg. Ze vindt werken met ouderen heel leuk en dankbaar.  

Haar typische werkdag als huishoudelijke hulp begint met een warm welkom bij haar cliënten thuis. Vervolgens een praatje maken bij een kopje koffie en huishoudelijk werk. Bij sommige cliënten gaat ze samen boodschappen doen, terwijl ze bij anderen zelfs een uurtje naar het gymclubje gaat, waar ze zelf ook actief meedoet. Het geeft haar een voldaan gevoel om de cliënten blij te zien met haar komst en om hun woningen netjes achter te laten. Wanneer een cliënt niet lekker in zijn vel zit vindt José het een uitdaging om te achterhalen waar dit vandaan komt en samen een oplossing te vinden. 

Een specifiek verhaal dat José heeft geraakt, is over een liefdevolle cliënt met dementie die steeds vroeg naar haar ouders. De ouders waren overleden en dat bracht regelmatig veel emoties met zich mee. Een andere bijzondere herinnering is aan een dementerende cliënt die verhuisde naar een verzorgingshuis. José miste hem enorm en is hem daar gaan opzoeken, waar hij erg blij mee was. Door deze liefde en aandacht te geven aan haar cliënten merkt ze dat ze echt het verschil maakt. 

“Als je liefde geeft aan je cliënten, krijg je ook liefde terug.”

Voor mensen die overwegen om in de ouderenzorg te gaan werken, adviseert José om het zeker te doen vanwege de dankbaarheid en het plezier dat het werk met zich meebrengt. Belangrijk is wel om te monitoren en terug te koppelen naar de leidinggevende en niet alles zelf te willen oplossen.