Het verhaal van Loraine

Loraine werkt al 20 jaar in de ouderenzorg en nu 6 jaar als Zorgcoördinator. Haar ouders werkten altijd in de horeca, maar zij wilde een andere richting inslaan en koos daarom voor de IG-opleiding. Hoewel ze oorspronkelijk geïnteresseerd was in de gehandicaptenzorg, ontdekte ze na een stage dat ze werken met ouderen erg leuk en dankbaar vindt. 

Een typische werkdag begint voor Loraine met het verlenen van zorg en het uitvoeren van de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen voor de bewoners. Ze geniet van de momenten waarop ze wat meer tijd kan nemen en een glimlach op het gezicht van een bewoner kan toveren. Naast de zorgtaken, neemt ze ook de verantwoordelijkheid voor administratieve taken en begeleidt ze leerlingen. Loraine krijgt een voldaan gevoel wanneer ze een glimlach op het gezicht van een bewoner ziet of wanneer een bewoner een leuke grap maakt. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen, zoals het omgaan met bewoners die moeite hebben om hun wensen kenbaar te maken.

“Het nemen van tijd voor elke oudere en luisteren naar hun verhalen is van onschatbare waarde”

Wat Loraine het meest bijblijft, zijn de spontane knuffels en mooie glimlachen van de bewoners. Ze gelooft in het nemen van de tijd en het luisteren naar hun verhalen, omdat dit hun uniek maakt en hun geschiedenis weerspiegelt. Voor wie overweegt om in de ouderenzorg te werken, adviseert Loraine om een dag mee te lopen en echt te ervaren wat het werk inhoudt. Ze benadrukt dat het veel meer is dan alleen maar kontjes wassen, en dat het nemen van de tijd voor elke oudere en luisteren naar hun verhalen van onschatbare waarde is.