Het verhaal van Judith

Judith werkt als verzorgende IG en haalt al acht jaar ongelooflijk veel voldoening uit werken in de ouderenzorg. Haar achtergrond, van helpende tot verzorgende IG, heeft haar gevormd tot de professional die ze nu is. 

Een typische werkdag voor Judith draait helemaal om de bewoners. Het welzijn staat voor haar bovenaan en ze zet zich in om ervoor te zorgen dat de mensen een goede dag hebben. Betrokken zijn bij de bewoners en hen een fijne dag bezorgen geven Judith een voldaan gevoel. Maar ze staat soms ook voor uitdagingen, zoals het faciliteren van comfort tijdens het uitvoeren van een dialyse. 

Een specifiek moment dat haar altijd bij zal blijven, is toen ze een mevrouw met ernstige dementie na twee jaar weer naar buiten kon brengen. Maar ook de woorden van een bewoner die haar vertelde dat ze echt geschikt is voor de zorg, raken haar diep. Door de familie te betrekken in het zorgproces probeert Judith echt het verschil te maken. Het sturen van foto’s van hun familielid creëert ook een band met de familie van de bewoner. 

“Het is niet alleen zorg, maar zoveel meer!” 

Ze hoopt dat mensen beter begrijpen dat werken in de ouderenzorg iets unieks is, dat veel voldoening geeft en niet alleen draait om zorg, maar om zoveel meer. Haar advies voor wie in de ouderenzorg wil werken: “Wees empathisch en betrokken naar de bewoners toe. Deze betrokkenheid wordt heel erg gewaardeerd.”