Het verhaal van Hennie

Hennie werkt al 30 jaar met veel passie als Verzorgende IG. Haar keuze voor de ouderenzorg werd gedreven door de wens om iets te kunnen betekenen voor oudere mensen.

In de nachtdiensten van Hennie is geen enkele nacht hetzelfde. Ze ervaart voldoening in het geruststellen en troosten van mensen die angstig of eenzaam zijn en staat altijd klaar om te luisteren. Dit is vooral belangrijk omdat de nachten lang kunnen aanvoelen voor de cliënten. Hierdoor kunnen zij zich soms uiten in sterke emoties of onrustig gedrag en het is dan de uitdaging voor Hennie om ook hen weer te kalmeren. 

Hennie tracht elke nacht het verschil te maken in het leven van ouderen en hun familie door met liefde voor haar vak de beste zorg te bieden. Er zijn talloze bijzondere momenten met ouderen die Hennie zijn bijgebleven, elk met hun eigen unieke verhaal. Zo herinnert ze zich een cliënt met Parkinson met heftige tremoren. Het was voor Hennie een uitdaging om de zorg te bieden vanwege de ongecontroleerde bewegingen van de cliënt. De cliënt bleef zich verontschuldigen voor het ongemak en was zo enorm dankbaar voor de zorg die ze ontving. Deze ervaring raakte Hennie diep en bevestigde voor haar de waarde van haar werk.

“Heel veel mooie herinneringen aan veel mooie bijzondere mensen met ieder hun eigen verhaal, dat blijft je altijd bij.” 

Hennie hoopt dat mensen beter begrijpen dat werken in de ouderenzorg geen gewone kantoorbaan is; vreugde en verdriet liggen heel dicht bij elkaar. Haar advies voor mensen die overwegen in de ouderenzorg te gaan werken is dan ook: “werk met je hart en verplaats je in de cliënt.” Op deze manier gaat Hennie iedere nacht nog met veel plezier aan de slag voor haar cliënten.