Het verhaal van Debbie

Debbie heeft nu drie jaar lang haar hart verpand aan de ouderenzorg. Haar keuze voor deze carrière kwam voort uit haar verlangen naar mooi en dankbaar werk. Ondanks haar achtergrond als verkoopster in een winkel, heeft ze altijd al de zorgsector bewonderd, maar miste ze het juiste diploma. Toen ze de kans kreeg om zich om te scholen, greep ze die met beide handen aan en momenteel is ze hier superblij mee. 

Een typische werkdag voor Debbie bestaat uit het verzorgen van mensen en hen een mooie dag proberen te bezorgen. De grootste voldoening haalt ze uit het zien van een glimlach op iemands gezicht, wetende dat zij dit kan veroorzaken. Natuurlijk zijn er ook uitdagingen, zoals momenten van opstandig gedrag die ze soms tegenkomt. Maar ondanks dat blijft ze vastberaden om haar werk met geduld en liefde te blijven doen.

“Je krijgt er zoveel plezier en liefde voor terug.” 

Door veel geduld en liefde te tonen, probeert Debbie het verschil te maken in het leven van ouderen en hun familieleden. Ze hoopt dat mensen beter begrijpen hoeveel plezier en liefde je terugkrijgt van werken in de ouderenzorg, en haar advies voor degenen die overwegen om in deze sector te gaan werken is simpel: “Loop eens een dagje mee en ervaar het zelf.”