Het verhaal van Chantal

Chantal is werkzaam als Coördinator Opleidingen en heeft al 33 jaar ervaring in de ouderenzorg. Voor haar is dit werk een bron van dankbaarheid en afwisseling. Haar typische werkdag bestaat uit een mix van praktische taken en administratieve taken. Wat haar vooral voldoening geeft, is wanneer ouderen het gevoel van zelfstandigheid kunnen ervaren.

Natuurlijk zijn er ook uitdagingen waar Chantal regelmatig mee te maken krijgt. Een specifiek voorbeeld is het verhaal van een cliënt met dementie. Door het onbegrepen gedrag van de cliënt, moest Chantal vertrouwen winnen om de juiste zorg te kunnen bieden. In dit soort situaties maakt Chantal het verschil door vertrouwen op te bouwen, advies te geven en vooral de naasten hierbij te betrekken. 

Chantal zou willen dat mensen beter begrijpen dat werken in de ouderenzorg niet alleen afwisselend en dankbaar is, maar ook ontzettend leuk. Haar advies aan degenen die overwegen om in de ouderenzorg te gaan werken, is om niet te snel een negatieve reactie te geven voordat ze het zelf hebben ervaren. 

“Iedere dag is anders.”